Visada yra daugiau nei vienas teisingas kelias.

Visada yra daugiau nei vienas teisingas kelias. Mes daug laiko praleidžiame svyruodami priimant sprendimus ne todėl, kad neturime atsakymo ar sprendimo, o todėl, kad nesame tikri ar tai optimalus atsakymas ar sprendimas. Tai yra tobulumo paieška. Tai nesaugumas, kurį sukelia įsitikinimas, kad gali būti (turi būti) geresnis būdas.
Nors ir žinome, kaip kažką daryti, bet nerimaujame, o kas, jei yra geresnis būdas? 
Sakykime, kad mes kur nors savanoriaujame . Mūsų savanorystė tikrai atneša daug naudos, bet vis tik  nuolat nerimstame - gal  netinkamai leidžiame laiką, o gal yra ir kiti būdai padaryti pasaulį geresne vieta gyventi
Kiek kartų matėte (vargšus) vairuotojus, kurie intensyviame eisme nuolat keičia eismo juostas, kad tik vis labiau atsiliktų nuo jūsų ar susitiktų jus prie šviesoforo? ????
Daugelio gerų būdų magija: turime sutikti, kad yra daug gerų būdų. Jei pasirinksite vieną ir jo laikysitės, greičiausiai būsite tokie pat sėkmingi, lyg būtumėte pasirinkę kitą gerą būdą ir pasilikę prie jo. Turime išsilaisvinti iš klejojimų, kad visada yra geresnis būdas. Beveik visada yra keli būdai ir visi jie gali būti puikūs arba nežymiai skirtis savo kokybe.
Žmonės linkę nusivilti, kai sužino, kad kažkas, kuris išvyko atostogauti į tą pačią vietą kurioje ir jie leido atostogas, pietauja nuostabiame restorane, apie kurį jie nežinojo, nepaisant to, kad jų lankyti restoranai buvo tikrai puikūs. Jie nusivylę, kad galbūt praleido kažką dar geresnio.
Negalima tapti vieno tobulo būdo auka. Supraskite, kad yra daug teisingų būdų, nėra tobulo. Jūs turite kuo geriau išnaudoti bet kokį pasirinktą. Tobulumo paieškos yra bergždžios, tačiau „beveik tobula“ paieškos yra ne mažiau varginančios.
Pasirinkite gerą  būdą, tuomet padarykite jį savu.



Prenumeruokite naujienlaiškį