Reiklus vyras

Gyvenate su itin reikliu vyru. Tai vyras, kuriam svarbiau yra tai, kad padarytumėte ką jis sakė ir kaip sakė, o ne jūsų gerbūvis, sveikata ir savijauta. Jis yra linkęs kontroliuoti, gali būti agresyvus, neklauso jūsų net jei kalbate gražiai ir visada turi paruošęs argumentus, kodėl jis yra teisus, o jūs ne. Visgi net ir tokiu atveju pirma įsitikinkite, kad nepadarėte esminių klaidų ir ar  vyro elgesys nėra to pasekmė. 

Vyras gali būti reiklus ir turėti savo norus kaip turi atrodyti namai, kada turi būti patiekta vakarienė ir t.t. Paklusimas tokiems vyro norams yra žingsnis laimingų santykių link, tačiau paklusimas nelygu paklusimui. Galima paklusti vyrui taip, tarsi būtumėte tarnaitė ir skubėti padaryti viską, ką sako vyras tą akimirką, kada jis tai pasakė. Greičiausiai jau dabar įsivaizduojate kokį pervargimą ir nepasitenkinimą jums sukeltų toks jūsų elgesys. Yra kitas būdas paklusti – kaip karalienė paklustų savo karaliui, su pagarba vyrui ir su pagarba sau. 

Kaip elgiasi moteris tarnaitė ir moteris karalienė:

Moteriai tarnaitei vyro žodis yra įsakymas. Ji žino, kad nėra samdomas žmogus ir pagal statusą yra žmona, t.y lygiavertė savo vyrui (yra mokymų, kuriuose moteris skatinama būti tarnaite savo vyrui, tačiau vyras juose vadinamas tarnu žmonai, taigi abu vėl yra lygiaverčiai), tačiau toliau paklūsta tarsi būtų tarnaitė jausdama nepasitenkinimą kaip žmona. Moters priešiškumas vyrui auga ir pradeda reikštis nemaloniu, agresyviu elgesiu arba šaltumu ir nuolatine prasta nuotaika. Ji toliau vykdo viską, ką pasakė vyras ir toliau augina aktyvią ar pasyvią neapykantą jam.
Moteris karalienė gerbia kiekvieną savo vyro žodį tačiau neskuba nieko daryti. Ji įvertina ar nori tai daryti, gali tai padaryti dabar ar padarys vėliau, ar tai jai priimtina, ar neišvargins. Visus savo įvertinimus ji taip pat pagarbiai praneša vyrui ir paprašo jo padaryti sprendimą: ar jis padarys tai, ko jam reikia pats; ar jam tinka palaukti; ar jis pasamdys žmogų, kuris tai padarys ir t.t. Vyras jaučiasi gerbiamas, o moteris toliau jaučiasi lygiaverte partnere.

Vyrui nereikia jūsų aklo, mechaninio paklusimo. Jam reikia jūsų pagarbos tam, ką jis pasakė ar nusprendė net jei savo sprendimą turės įgyvendinti pats. 




Prenumeruokite naujienlaiškį