Moters galia

Moteris priimta vadinti silpnąja lytimi. Šis apibūdinimas yra teisingas jei kalbėsime apie vyriško ir moteriško kūno potencialus. Privalumas fizinėje jėgoje yra duotas vyrams, tačiau fizinė jėga nėra vienintelė žmogaus savybė ir juo labiau ne pati svarbiausia ir turinti daugiausia įtakos tarpusavio santykiams ar žmogaus gyvenimui apskritai. Dauguma moterų savo psichines ir emocines galias naudoja kur kas geriau nei dauguma vyrų. Šios galios gali būti skirtos auginti santykiams ir kelti juos į vis aukštesnį lygį, arba žaloti santykius ir skatinti jų degradaciją. Didžiausia problema, visgi, yra ta, kad dauguma moterų nesuvokia savo įtakos vyrams ir dažniau naudojasi griaunamosiomis savybėmis nei tomis, kurios kūrentų šeimos židinį.
Vyrai yra iki 6 kartų mažiau atsparūs emociškai ir psichologiškai nei moterys. Šita teorija žinoma daugeliui, tačiau kaip tai veikia praktikoje? 

Moteris gali pakankamai ilgai „degti“ tokiomis emocijomis kaip pyktis. Reta moteris praranda savitvardą konflikto metu. Ji yra sukurta atlaikyti dideles emocines perkrovas ir likti pakankamai stabili nepriklausomai nuo to kokį stiprų pyktį jaučia. Daugumai moterų pakankamai gerai sekasi pykstant intelektualizuoti, daryti sprendimus, įrodinėti savo tiesą ir t.t. Tuo tarpu pažeidus vyro vidinę emocinę pusiausvyrą, jis pradeda savęs nekontroliuoti. Konflikto metu, sukilus emocijoms, vyras nėra pajėgus galvoti ir daryti sprendimus. Jis pradeda abejoti savimi, savo teiginių teisumu ir jo reakcijos tampa labiau pagrįstos instynktyviu pulti arba gintis mechanizmu nei logiškomis išvadomis. Kada konfliktas tampa per daug intensyvus, vyras labiau linkęs iš jo pasitraukti, kadangi bijo prarasti pusiausvyrą tiek, kad padarytų ką nors neprognozuojamo. Moteris konflikto intensyvumą gali atlaikyti labai ilgai, o vyro resursai išsenka ganėtinai greitai ir jis nebesusitvarko su sukilusiomis emocijomis.

Moteris dažniausiai pakankamai gerai toleruoja grubesnį vyro balso toną jei tai nėra tiesioginis įžeidimas ar žeminimas. Vyro žodžiai ne konflikto metu paprastai yra tik intelektinė informacija, kurioje nėra emocinės energijos. Tuo tarpu moters žodžiai paprastai yra daug daugiau negu intelektinė informacija. Į juos moteris natūraliai įterpia visą savo esybę – emocijas, nuomonę, pasąmoninį požiūrį į vyrą, kurio nesako garsiai ar tiesiogiai ir t.t. Kadangi moteris turi daug didesnį ryšį su savo emocijomis nei vyras, jai žymiai sunkiau nenuspalvinti to, ką kalba, savo vidine būsena. 

Taigi jūs turite gerokai didesnę persvarą šioje srityje. Žinodama tai, galite pradėti kitaip žiūrėti į savo bendravimą su vyru ir pradėti kurstyti santykių židinį. O kurstyti esate pajėgi todėl, kad jūsų teigiami, malonūs žodžiai taip pat neš savyje energiją, tik ši energija teigiamai veiks vyrą ir skatins jo norą būti su jumis ir dėl jūsų stengtis. 
Silvija ir ir Šarūnas Mažuoliai



Prenumeruokite naujienlaiškį