Keisti mąstymą ir požiūrį. Kam ir kaip?

Keisti požiūrį, mąstymą, atsiremiant į apgalvotus veiksmus. Kaip ir kam?  ⏩Asmeninis, o tuo pačiu ir profesinis augimas prasideda nuo⏩ požiūrio - mąstymo peržiūrėjimo – ką manai apie save, kitus ir pasaulį. Žmonės vis labiau supranta, kad be mąstymo kaitos - nei iš vietos. Klaidingos mintys, daromos prielaidos, toli siekiančios išvados  gali sukelti klaidingą suvokimą apie save, kitus ir pasaulį. O tai jau problemos :  didelė savivertės stoka ar per didelis pasitikėjimas savimi, o gal baimė rizikuoti – visada prisitaikyti, gyventi išgyvenimo pozicijoje alinant save kaip asmenį ir strigdyti kaip profesionalą (tikriausiai dabar daug kam iškilo mintyse tam tikri žmonės ir situacijos)
Prielaidos apie mus supančią aplinką gali priversti mus jaustis nepakankamai gerais ar negalinčiais pasiekti savo tikslų. Jos dažnai sulaiko  nuo naujų galimybių ir iššūkių.
✔️ Kaip keisti mąstymą?
Yra daug būdų, kaip keisti mąstymą.  Pirmasis žingsnis į mąstymo keitimą yra ????atpažinti savo prielaidas????. Tai galite padaryti, stebėdami savo mintis ir jausmus įvairiose situacijose. Kritiškai įvertinkite savo mintis, prielaidas. Kai atpažįstate neigiamas mintis, paklauskite savęs, ar jos yra tikrai teisingos. Ar yra įrodymų, kad jos yra teisingos? Ar galima kitaip interpretuoti situaciją?
Keiskite savo mintis. Kai įvertinate savo mintis ir suprantate, kad galimai darote toli siekiančias išvadas, galite imtis veiksmų 
✔️Imkitės veiksmų .
Mąstymo keitimas yra tik pirmas žingsnis. Taip pat būtina ???? imtis veiksmų????, kad pakeistumėte savo požiūrį , o tuo pačiu  gyvenimą. Mokykitės naujų įgūdžių, įveikite baimę. Yra sukurti  metodai, kurie padės jums identifikuoti savo mintis, prielaidas ir imtis tinkamų veiksmų bet kurioje stresinėje situacijoje. O pirmiausia - pradėti kalbėtis, klausti patvirtinimo ar paneigimo. Tai padės jums pamatyti naujas galimybes. Mąstymo keitimas gali padėti mums gyventi labiau pilnavertį ir laimingesnį gyvenimą. Ir tikrai. Tai ne teoriniai samprotavimai.  Visur reikia drąsos, tik nemaišykime drąsos su agresija ar įžūlumu.



Prenumeruokite naujienlaiškį