Ar teko patirti?

Ar teko patirti, kad užuot leidę sau kalbėti ar veikti, „neišduodate“ sau tokio leidimo. Mes linkę palaukti  kol kiti veiks, užsisegame saugos diržus ir dažniausiai praleidžiame savo galimybę. Kai taip atsitinka, apgailestaujame dėl savo santūrios laikysenos.
Kai nesiryžtame apie tai kas mums svarbu kalbėti, mes kaupiame pyktį ir patiriame nerimą dėl to, ką „turėjome“ pasakyti ar „turėjome“ padaryti. Tos nuoskaudos pavergia mus, nes einame prieš savo prigimtį – sąžiningai nepasakome ką galvojame ir nesuteikiame galimybės kitiems atsakyti ką jie apie visa tai mano. Esame nuolat nusiminę ir galvojame apie žmogų su kuriuo nepasikalbėjome, neišdrįsome paprieštarauti ar tinkamai nesureagavome. Tačiau tas žmogus net   neįsivaizduoja viso to ir todėl negali mūsų išlaisvinti. Tiesą sakant, kartais tas žmogus yra kartą sutiktas nepažįstamasis, šeimos narys, kurį retai matome arba žmogus, kuris mirė!
Nustokite save redaguoti. Kalbėkite. Nustokite prašyti leidimo iš kitų, pasinaudokite savo leidimu. Atkreipkite dėmesį - kai   kurie žmonės kelia rankas, o kiti paprasčiausiai užduoda savo klausimus? Dar kiti pradeda: „Ar galiu jums užduoti klausimą?“ Na, Jūs tai jau darote????!)

Rašytojas Teodoras Dreizeris:
Mūsų civilizacija vis dar yra vidurinėje stadijoje, vargu ar žvėris, nes ji nebėra visiškai vadovaujama instinktų. Vargu ar žmogus, nes ji dar nėra visiškai vedama proto.



Prenumeruokite naujienlaiškį